Noooo fajne by to było bo ja też muszę czasem pare razy klapę domykać.
[O1] Zaciski tył - regeneracj i problem ze śrubą
Zwiń
X
-
[O1] Zaciski tył - regeneracj i problem ze śrubą
Witam,
zabrałem się za regenerację zacisków na tyle octavki (kuzyn przez miesiąc brykał z zapieczonymi - zostaw komuś samochód pod opiekę) wraz z wymianą klocków i tarcz. Lewy zrobiłem, przy prawym poległem. Pomijając fakt że zeszło mi 6h na jeden a robi się zimno, poszło całkiem sprawnie
Po 1,5h walki ze śrubą mocującą prowadnicę chciałem się poddać, niestety ostatnie podejście zaowocowało poddaniem się imbusa wewnątrz główki śruby - innymi słowy spieprzyłem kręcidełko :/ Planuję przyspawać inną do niej i odkręcić na chama, w ostateczności ściąć blać, a jak będzie trzeba to ciąć prowadnicę... Tak czy inaczej potrzebował będę śruby mocującej i teraz pojawiasię problem - gdzie kupić taką śubę i o co pytać? Gdzie bym nie zadzwonił to chcą mi wciskać cały zaciś wraz z prowadnicą i kpl. mocującym
Druga sprawa to światła. Kiedyś jak samochó był robiony w ASO dałem się naciągnąć na automatyczny włącznik świateł (2sek po odpaleniu same się włączają). Czy ktoś z Was wie może gdzie jest sterownik od tego bajeru, ma może schemat lub wie jak to odłączyć? Myślałem nad LEDami dziennymi w miejsce tego bajeru, nie wspominam już o upierdliwości zimą jak chcesz gdzieś stanąć z włączonym silnikiem i walisz ludziom po oknach światłami :P
Dzięki za pomocność wielce
Pozdrawiam,
PiotrPzdr
-
Komentarz